dimecres, 28 d’octubre del 2009

BAR FÒRUM BCN 2009



Ahir al vespre va tenir lloc la segona edició del BAR FÒRUM 09 al hotel barceloní Pullman. Aquest esdeveniment, per dir-ho d’una manera, és una fira del còctel. Dirigida per a professionals del sector i aficionats d’aquest món tan ampli com és la cocteleria.

Van exposar moltes marques, entre les quals s’hi torbava: Seagram’s, Bulldog, Hendrick’s, Santa Teresa, Bombay Saphire Gin, Znaps, Marie Brizard, Heavy Water, Authentic Caribbean Rum, Jimador, Angostura, cervesa Moska de Girona i cervesa VIRU d’Estonia, entre altres marques d’aiguardents i begudes no alcohòliques, com Fentiman’s.

Es podia degustar qualsevol còctel, des del clàssic Gintònic fins un còctel amb sabors i aromes impensables, però que t’activaven el sentits de cop i, cal dir-ho, estaven bons. A part dels còctels també hi havia ocasió de tastar licors, que podrien formar part de noves creacions cocteleres. Com licor de regalèssia, licor de xocolata, licor de coco amb base de rom, etc.

A part d’aquesta zona de tast, cal afegir un altre zona que estava habilitada per oferir seminaris, demostracions i la final de flair. Els seminaris i demostracions les van dur a terme professionals de la cocteleria arribats d’arreu del món, inclòs Javier de las Muelas.

Al final del esdeveniment es va realitzar la final de flair, que és una modalitat dins de la cocteleria. Per definir-vos-ho millor, observeu el següent vídeo, on es veu un concursant d’aquesta final.




Com comprendreu en aquesta modalitat l’importància de fer un bon còctel gustativament parlant es redueix molt. Aquí es tracte de fer el major show amb el mínim d’errors, com per exemple, que es vessi licor de l’ampolla, es caigui la coctelera al terra, etc. I per arribar a fer un simple moviment s’ha d’entrenar hores i hores.

Una fira que t’aporta noves idees, on tens l’oportunitat de provar nous licors o licors que mai pensaves provar, nous aromes, etc. Una fira que et fa créixer pel que fa l’experiència.