diumenge, 22 de novembre del 2009

CREAM VARADERO

“El licor de Cuba” és la definició d’aquesta crema de rom. Un lema que en les últimes setmanes ha anat augmentant la seva presència, i es que no fa ni un mes que “Ron Varadero” va començar a comercialitzar-la.

És una crema elaborada amb el Rom Varadero Anyenc de 7 anys emulsionat amb una crema de llet i altres ingredients, lògicament secrets. Com a característiques de l’ingredient base, el rom anyenc de 7 anys, podem dir que és de color àmbar, en aspecte olfactiu és poderós i estructurat, mentre que al paladar és elegant, amb una dolçor discreta i un punt d’amargor. Conté un 38% d’alcohol.


Respecte a la crema, puc dir que es comercialitza en ampolles de 70cl amb un 17% d’alcohol, i el seu cost oscil•la de 10€ a 15€ depenent del establiment.

Per explicar les característiques d’aquesta crema ho faré segons la meva experiència del dia que la vaig tastar. En l’aspecte visual, em va recordar, com moltes altres cremes, al Baileys. Un color i cos molt elegant. Olfactivament és sensacional, amb tocs de toffee, vainilla i xocolata. En un primer moment no ho relaciones amb el rom però si ho deixes reposar a la copa, si. Per últim, respecte al gust, he de dir que és impressionant. Suau però mantenint al final un gust a rom exquisit. Equilibrat on les notes de toffee, apreciades al olfacte, apareixen acompanyades d’una sensació a rom que no et deixarà indiferent.

L’empresa encarregada d’elaborar, potenciar i distribuir per Europa, aquesta crema, és la catalana Masoliver amb seu a Sant Joan de les Fonts (Girona). Masoliver rep el rom directament de les bodegues de “Ron Varadero”, situades a Cuba. I és a Sant Joan de les Fonts on s’elaborarà la “Cream Varadero”, sempre seguint l’estricte control de “Ron Varadero”.

I es que “Ron Varadero” envia la formula a Masoliver, aquesta produeix els litres pactats amb l’empresa cubana, i envia una mostra resultant a Cuba. Allà l’analitzen i donen el vist-i-plau. Si és una crema correcta dins els paràmetres establerts per “Ron Varadero”, Masoliver ja pot començar a comercialitzar i distribuir per tota Europa la “Cream Varadero”. Però això no és tot, ja que des de Cuba es volen assegurar la qualitat del producte final. I és quan realitzen compres en algunes botigues d’Europa i analitzen si és correcte el gust, el cos, i l’etiquetatge de la crema, i també, indirectament, controlen la manipulació i el tracte de la botiga respecte a la “Cream Varadero”.

Per acabar, us recomano que compreu aquesta “Cream Varadero” o si més no, quan aneu de copes demaneu-vos una copa amb gel i aquesta crema. No tingueu por, al segon glop ja estareu enamorats d’aquesta beguda per el seu gust i no pas per les copes de més.

I com aplicacions, a part de la clàssica copa amb gel, em ve al cap algun postra. Com per exemple: un gelat de coco o torró banyat amb “Cream Varadero”, bombó de praliné i “Cream Varadero” o per que no, unes creps amb “Crema Varadero”.

Ara per ara, m’estic pensant algun còctel per aquesta beguda. Quan el tingui, ho penjo.